Visszatért a halálgömbbe a szolnoki cirkuszi előadáson súlyos balesetet szenvedő motoros lány

Megosztás

Kilenc napig volt kórházban medencecsont-törése miatt májusban, párja pedig testközelből nézte végig a fiatal hölgy súlyos sérüléssel járó balesetét. Most Alice nemcsak a cirkuszba tért vissza, de már a motorra is.

Sokkoló baleset történt néhány hete egy cirkuszi előadáson Szolnokon: egy motoros kizuhant a halálgömbből. Mentők vitték kórházba, a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatának közleménye szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A brazil lány, Alice azóta felépült és tegnap este visszatért a porondra.

A halálgömbben motoroztak

A Magyar Nemzeti Cirkusz egyik szolnoki előadását drámai pillanatok szakították meg. Éppen a halálgömbben, egy nem túl nagy, fém, rácsos gömb belsejében mutatták be kivételes tudásukat a motorosok, akik hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor a baleset megtörtént.

Az egyik pillanatban a gömb ketté nyílt, ez még lehetett is volna a bemutató része, azonban a nyíláson kirepült az egyik motoros – árulta el néző, aki gyermekével a nézők soraiban foglalt helyet. A baleset után azonnal mentőt hívtak, akik elvitték a sérültet.

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy a motoros nő volt és súlyos sérülést szenvedett.

Alice medencesérülése

„Minden kedves nézőnkkel, akik a szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói” – áll a közleményben.

 „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a társulat.

Később kiderült, a 25 éves lány közel két métert zuhant a porondra és eltört a medencecsontja. Csavarokkal rögzítették a törést. Párja az egész balesetet a gömbben motorozva nézte végig.

„Láttam a zuhanást és tudtam, hogy baj van, de muszáj volt megnyugtatnom magam, egészen addig amíg vissza nem zárult a halálgömb és befejeztük a produkciót. Utána azonnal odarohantam hozzá, hogy megnézzen rendben van-e” – mesélte a férfi az RTL-nek.

A motoros kilenc napot töltött kórházban. Amikor kiengedték, egyből visszatért a cirkuszba. Rögtön motorra akart ülni, azonban a párja, az orvosok és a csapattársak pihenésre kötelezték. „Az orvosok azt mondták, hogy rengeteg kell sétálnom a felépüléshez. Úgyhogy sétáltam, sétáltam és egyre erősebbnek éreztem magam” – mesélte Alice, aki végül péntek este, két hónappal súlyos balesete után tért vissza gömbbe.

Az öt brazil motoros minden nap közel két órát edz a fémgömbben. A világon egyébként mindössze négy olyan motorosnő van, aki bemerészkedik kétkerekűvel a halálgömbbe. Bár a 25 éves lányt péntek estétől ismét lehetett látni a cirkusz porondján, biztonsági okokból a halálgömbben csak akkor motorozik majd, ha az nincs nyitott állapotban.

(Forrás: Kékvillogó)

Kapcsolódó cikkek